Bijna het einde van de Ramadan

Bijna het einde van de Ramadan

De Ramadan zit nu in zijn vierde week. 4 weken overdag niet in het openbaar kunnen eten en drinken is mee te leven, maar je moet er wel goed rekening meehouden. Ontbijten in de auto zit er niet in en je moet goed opletten dat je voldoende drinkt. Op kantoor en bij klanten is altijd wel een aparte ruimte ingericht waar je je lunch kunt nuttigen of wat kunt drinken. Je moet dus wel heel bewust van je werkplek opstaan om dit te doen. De eerste weken van de Ramadan had ik vaak hoofdpijn, omdat je ongemerkt veel minder drinkt. Volgende week zit het er in elk geval op, en dan kan het leven in Dubai weer in de normale modus verder gaan. Aan het einde van de Ramadan heeft iedereen vrij (Eid al Fitr = Suikerfeest). De werknemers in de publieke sector altijd wat meer dan in de private sector : (, verschil moet er zijn.

Wat ik nog steeds bijzonder vind aan de islamitische feestdagen in de UAE, is dat vaak pas kort van te voren officieel wordt aangegeven hoeveel dagen en  op welke dagen je vrij hebt. Het hangt er helemaal vanaf of de geleerden de maan zien of niet. Het kan dus heel goed voorkomen dat de maan wel wordt gezien in Oman, maar niet in de UAE en dus de dag waarop het een public holiday is niet gelijk is. En als, His Highness Shaikh Mohammad Bin Rashid Al Maktoum, Vice-President and Prime Minister of the UAE and Ruler of Dubai, goed gezind is, kan er zomaar een extra dag bijkomen.

Vandaag is al wel aangekondigd dat iedereen werkzaam in de private sector 2 vrije dagen krijgt. Het blijft echter nog een verassing of het dinsdag/woensdag of woensdag/donderdag is. Iedereen hoopt natuurlijk op woensdag/donderdag, want dit valt perfect voor het weekend. Waarschijnlijk wordt het officieel aangekondigd begin volgende week, door het Ministerie van Arbeid, maar alleen als duidelijk is of de geleerden de maan hebben gezien.

Cor en ik gaan in elk geval een aantal dagen naar Oman, meer ten zuiden van Muscat. Als de feestdagen ongelukkig vallen, nemen we de donderdag vrij en dit zal waarschijnlijk heel Dubai doen.

Gulfnews, September 23, 2008

Eid holidays will start on the first day of Shawaal.

Private sector holiday for Eid Al Fitr announced

Abu Dhabi: Private sector holiday will be on the first and second day of Eid Al Fitr, announced the Ministry of Labour on Tuesday.

The holidays will start on the first day of Shawaal. The first day of Eid could fall on Tuesday, September 30, or Wednesday, October 1.

One Reply to “Bijna het einde van de Ramadan”

  1. he engelien,
    leuk hoor die verhalen. je geniet er volgens mij intens van! heel mooi.
    groetjes uit NL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.