Eindelijk 4 Jaar en nooit meer 3!

Eindelijk 4 Jaar en nooit meer 3!

Dit jaar is Babette 4 geworden en zoals vele anderen die in de zomer jarig zijn, zijn al haar vriendjes bijna allemaal op vakantie. Voor de vakantie in de klas getrakteerd, maar dit is toch niet helemaal echt, omdat het niet met haar echte verjaardag is. Met haar echte verjaardag was Oma er, en hebben we vrienden (met en zonder kinderen van Babette’s leeftijd) uitgenodigd om ergens lekker te eten. Het mooie van dit restaurant is dat het kind vriendelijk is. Een grote binnentuin met 2 grote springkussens waar de kinderen zich heerlijk vermaakten en konden rond rennen. Als ik kijk naar de vriendjes en vriendinnetjes van Babette, kan je die in 3 groepen delen. De schoolklas, de straat en kinderen van vrienden van ons die dezelfde leeftijd hebben. Op de dag van haar verjaardag was de straat uitgestorven, de beste vriendjes uit haar klas niet in Dubai en wel 5 andere kinderen (Seth, Kendall, Max, Joshua, Max en Lucas) van vrienden van ons. Dus toch nog een echt verjaardagsgevoel, en zeker omdat oma er was. En wij vonden het ook gezellig om iedereen te zien en bij te praten met de mensen die terug van vakantie waren gekomen. Op de dag van haar verjaardag alle cadeautjes uitgepakt en oma had heel veel meegenomen uit Nederland! Gelukkig veel Nederlandse boeken die je hier niet kunt krijgen, zoals Jip & Janneke!

BvT1_resize

Babette helemaal blij dat ze de jurk aan mocht van Koningin Elsa van ‘Frozen’ en een Elsa pop had gekregen.

DSC_8575_resize

De jongens wisten niet hoe snel ze naar het springkussen moesten rennen! Helemaal bezweet kwamen ze na een paar uur eraf.

DSC_8601_resize

BvT2jpg_resize

ECB_9364_resize

Zodra de school begonnen was, had ik samen met de moeder van haar best vriendje Dylan uit de klas afgesproken om een klasse feestje te organiseren. Dylan zit nu voor het 4e jaar bij Babette in de klas en zijn nog altijd de beste maatjes (2 jaar nursery en nu ook voor het 2e jaar op de grote school). En Dylan heeft ook een zomer verjaardag. De kinderen helemaal blij en opgewonden, omdat ze samen een feestje zouden hebben. Dit keer voor het eerst een taart gebakken met decoratie. Lena een vriendin van me heeft geholpen, zij had alle materialen en samen een dag bezig geweest. Het bakken van de cake is simpel, maar dan! Het decoreren ben je toch best lang mee bezig. Erg leuk om de volgende dag de reacties van de kinderen en Babette te zien, zodra ze de taart zagen. Minions van de film ‘Despeciable Me’.

ECB_9433_resize

ECB_9432_resize

BvT3_resize

Thema van het feestje was Superheroes and Princesses, voor wie zich wilde verkleden. En kinderen van 4 vinden het geweldig om zich te kunnen verkleden. Thema verkleeddagen op school zijn altijd erg populair. De jongens waren Superman, Batman of Ironman en de dames, Rapunzel, Elsa of Sneeuwitje. Leuk om te zien, maar al snel gingen de kostuums uit omdat het gewoon te warm was om in te spelen. Het feestje hadden we gepland in een binnenspeeltuin. Buiten is het nog te warm helaas. Kinderen die in de winter jarig zijn kunnen feestjes hebben in het park, bij een speeltuin en BBQ. Dit geldt helaas niet voor zomerverjaardagen. Zodra ze binnen waren, renden ze gelijk het ‘hok’ in om van de glijbaan te kunnen en alle andere speeltoestellen.

BvT4_resize

ECB_9461_resize

BvT5_resize

Na het vrij spelen was het tijd voor spelletjes in de feestzaal en uiteraard tijd voor taart en andere snacks. Het is altijd even afwachten hoeveel kinderen komen. De hele klas (21 andere kinderen naast Babette en Dylan) was uitgenodigd en maar 5 hadden officieel bevestigd. Op de dag zelf waren in totaal 13 gekomen. Prima groep dus, 15 in totaal en we konden fijn de kosten delen, en dan is zo’n groot feestje nog te doen.

ECB_9469_resize

ECB_9474_resize

BvT6_resize

ECB_9486_resize

BvT7_resize

BvT8_resize

ECB_9500_resize

ECB_9507_resize

ECB_9512_resize

ECB_9518_resize

Het waren 2 leuke feestjes en vooral leuk om mee te maken hoe Babette voor het eerst een verjaardag ervaart. De andere keren waren wij meer opgewonden dan Babette zelf. Nu was zij zelf al dagen van te voren aan het aftellen voordat ze 4 zou zijn en dus nooit meer 3!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.