Filipina’s en Kamelen

Filipina’s en Kamelen

Afgelopen 2 weken zijn mijn moeder en mijn tante (tita) Nita uit San Diego bij ons op bezoek geweest. Dit was erg gezellig. Af en toe heerlijke spraakverwarringen met engels, nederlands en tagalog (filipijns) door elkaar, maar dat heeft de pret van de dames niet verstoord. Wij moesten door de week wel werken. Gelukkig heb ik een dag vrij kunnen nemen en kon ik een paar dagen eerder naar huis. Bij hun aankomst hadden we de Marhaba service besteld. Dit was een groot succes, ze voelden zich erg VIP. Je wordt ontvangen door een speciale dame, die je bij de gate opwacht, helpt met het visum en de koffers. Dit is zeker een aanrader om gasten mee te verassen. Elke dag hebben ze een uitstapje gedaan en af en toe een mall bezocht. Een dag had ik Priscilla ingehuurd, en een dag ben ik met ze naar het ‘oude’ Dubai geweest om de souq’s te bezoeken en lekker rond te wandelen in het Bastakia kwartier van Dubai. Priscilla heeft ze een dag mee op pad genomen naar Hatta en Khutwa. Hier hebben ze de oase bezocht, heerlijk gelunched, een oud fort bezocht en kamelen in het wild gezien. Verder werd zo goed als elke dag filipijns gekookt. We hebben nu een lijst van 4 gerechten (pancit, kare-kare, pork-chicken adobo en pakbet), zeg maar een best-of-lijst, met uitgebreide kookbeschrijving en een boodschappenlijst. Zelf moeten we dit nog wel een keertje uitproberen en als het een succes is kunnen we anderen ermee verassen.

De laatste avond zijn we naar Bab-al-Shams geweest. Dit is een prachtig resort midden in de woestijn, waar we heerlijk arabisch hebben gegeten in een prachtige sterrenhemel. De zonsondergang is erg mooi en wat ze vooral prachtig vonden was het feit dat er kamelen zijn waarop je een ritje kunt maken. Weer uitgebreid foto’s gemaakt en mijn tita Nita had enorme pretogen, want ze wilde ook graag op de kameel. Mijn moeder heeft ze weten te overtuigen en dus sprongen de dames op een kameel. Dit was een prachtige afsluiter van hun bezoek aan Dubai.

DSC00766a

DSC00695

BELEN&NITA_resize

DSC00689

DSC00700

In de 2 weken dat de dames hier waren, viel het volgende ons op:

  1. dat je hier in Dubai zo goed als al het fruit en groente die in de Filipijnen te koop is ook hier te krijgen is. Op zich niet gek met een enorme filipijnse gemeenschap.

  2. dat mijn moeder veel beter filipijns kan koken dan ze zelf denkt.

  3. dat ik (Engelien) toch veel meer Tagalog versta dan ik dacht.

  4. dat mijn moeder het erg leuk vond dat er zo veel filipino’s in Dubai wonen, dus in elke winkel kan ze gewoon Tagalog spreken.

  5. dat filipino’s helemaal niet van pittig eten houden. De pepers bij de mexicaan vielen niet helemaal goed 🙁

  6. dat de gasten bij Bab-al-Shams het erg dapper vonden dat 2 dames van in de 70 een rit op de kameel gingen maken 😉

DSC00720

IMG_2335

DSC00699

DSC00771

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.