Rondvlucht boven Dubai

Rondvlucht boven Dubai

De weken vliegen hier voorbij. Mijn moeder hadden we net uitgezwaaid en toen stond Jeroen al weer op de stoep om een week vakantie te vieren in de UAE en Oman. Cor had hiervoor een weekje vrij genomen en samen hebben ze een vol progamma afgewerkt. Daarover later meer.

Afgelopen weekend heeft Cor eindelijk zijn verjaardagscadeau in ontvangst genomen. Hij heeft er lang op moeten wachten maar het was zeker de moeite waard. Ik moet eerlijk zeggen dat ik Cor meestal cadeautjes geef waar ik ook wat aan heb 😉 Beide moet je ervan kunnen genieten toch.

Dit keer was het een rondvlucht boven Dubai in een heel klein vliegtuigje, waar je met in totaal 4 man in kan. Het heeft zolang op zich laten wachten, omdat de zomer erg warm hier is en met name heel erg vochtig. Bij een rondvlucht is het zicht dan stukken minder, vandaar dat we even hebben gewacht.

Om half 2 ‘s middags moesten we ons op het vliegveld van Um Al Quwain melden. Iedereen in Dubai, kent dit vliegveld, aangezien het naast de Barracuda ligt waar je zonder licentie alcohol kunt inslaan.

Voor het vliegveld staat een oud Russisch vrachtvliegtuig geparkeerd, dus het kan eigenlijk niet missen. Na eerst het papierwerk ingevuld te hebben konden we vertrekken. Van te voren had Jacqueline, onze piloot, aangeven dat het zou kunnen dat we boven Sharjah wat rondjes moesten draaien. Tijdens de rondvlucht steek je namelijk 2 vliegvelden over. Sharjah International Airport en Dubai International Airport. Het vliegveld van Dubai is met name erg druk om zo maar even over te steken. Vanuit de lucht kon je goed alle drukte waarnemen. Landende vliegtuigen, vertrekkende vliegtuigen en tussendoor ook nog veel helicopters. De vlucht ging van Um Al Quwain, over Sharjah, Mirdiff, Dubai Festival City, Ras al Kor, Dubai Business Bay area, Emirates Hills (Springs, Meadows, Jumeirah Islands), Dubai Tecom, Internet City & Media City, naar de Marina met een prachtig uitzicht op ons complex – Jumeirah Beach Residence (JBR), via de Jumeirah Palm, the World, weer via Burj Dubai, Sharjah terug naar Um al Quwain. Je hebt al met al een prachtig uitzicht over de woestijn, de mangroves aan de kust van Um Al Quwain, de mangroves van Ras Al Kor in Dubai Stad en alle hoogbouw van de stad. Je kon heel goed zien dat de Burj Dubai heel erg hoog is. De wereld stelt nog niet veel voor en we begrijpen dat het niet echt goed loopt met de verkoop van de eilanden. Dit was al zo voor de hele krediet crisis. We vlogen ongever op 500m en konden heel goed zien dat de Burj Dubai duidelijk een stuk hoger was dan het vliegtuig waar we in zaten.

VLUCHT1_resize

Atlantis hotel op de Palm Jumeirah & Burj Dubai (hoogste toren van de wereld)

DSC01550a_resize

DSC01561a_resize

Dubai Media City, met het Nokia & PwC Kantoor & De wereldberoemde palm

DSC01578a_resize

Dubai heeft heel erg veel last van illegale dump van riool water. Zie Gulfnews. Vanuit de lucht was erg goed zichtbaar dat bij de haven van Dubai Offshore Sailing Club het probleem nog niet weg is. Zoals op de foto hierboven te zien is, was het water zwart van het rioolwater. De stranden in de buurt van de haven zijn logischerwijs nog steeds gesloten. Als we de woestijn in gaan, zien we altijd de rij bij de waterzuiveringscentrale van Al Awir. De trucks moeten soms wel 24 uur wachten. Er wordt een nieuwe centrale gebouwd in Jebel Ali, aan onze kant van de stad, maar deze is pas einde 2009 klaar. Om er makkelijk van af te zijn dumpen de chauffeurs de tanks in putten, die direkt in zee uitkomen.

DSC01556a_resize

Ons strand en de derde kleine zandkleurige toren van links (voortse rij torens) is ons appartementengebouw. Wij kijken dus prachtig uit op de tuin van het Ritz Carlton hotel en het Meridien. Het laatste hotel aan het strand op de foto rechts, is het voormalige Oasis Beach Hotel. Dit hotel gaat tegen de vlakte en het schijnt dat er een nieuw hotel voor in de plaats komt van ruim 90 etages. Je zal maar een appartement hebben gekocht in de torens erachter! Dit is typisch Dubai. Koop of huur je iets met seaview, kan dat een jaar later helemaal weg zijn omdat ze een nieuwe toren voor je deur bouwen…

Het tochtje is zeker aan te raden en het is echt heel erg leuk om de stad van bovenaf te zien en te zien waar je woont. En Dubai is natuurlijk helemaal bijzonder, aangezien hier alles zich heel snel ontwikkelt en dat je bijvoorbeeld de Palm erg goed van bovenaf kunt zien.

Mocht je het ook willen doen, dan kun je contact opnemen met de piloot:

Jacqueline (+971 50 7349369 ), op aanvraag kan je een rondvlucht bij haar regelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.