Gastbijdrage: Jeroen

Gastbijdrage: Jeroen

Zoals in een eerdere post al aangekondigd, een gastbijdrage van redacteur ter plaatse, J. Sitskoorn.

Vrijdag 31 oktober 06:00 geland op Dubai en slechts anderhalf uur in de rij voor paspoort controle. Anyway, na de gebruikelijke customs stonden Cor en Engelien buiten te wachten. Een vroeg begin van het weekend voor hen, wat daar logischerwijs op vrijdag start…net als voor menig parttimer in het Nederlandse, alhoewel het hier zondag weer ophoudt.

Wat valt direct op: 35 graden in het najaar, heerlijk. Niet te drukkend door de lage vochtigheid. Na een ontbijt hebben Cor en ik het strand aangedaan en vanuit de zee de andere strandgasten gade geslagen en bediscussieerd. Zoals gebruikelijk eindigde de dag aan de bar met grote glazen bier: Madinat (Left Bank, Meat Company) & Barrasti.

Zaterdag was de grote dune bash dag. Een eerste hoogtepunt van de week. Een mooie tocht met veel kamelen en als highlight fossil rock. De avond doorgebracht met een film (Cor welke ook alweer, in ieder geval een niet te volgen verhaallijn?).

Zondagochtend: het ontbijt in de Burj Al Arab. Bij aankomst stonden 4 witte rolls royces ons op te wachten en werden we begeleid naar het ontbijt. Erg luxe allemaal. Fascinerend zijn ook de types die in dit hotel rondhangen… heel snel daarna even een nieuwe nummerplaat geregeld, not! Daarna de souqs in het oude Dubai. Met name de tocht langs de haven was mooi, een verborgen stukje oude handel wat je niet ziet als je het niet kent. In de avond Libanees gegeten.

Maandag weer vroeg: 5 uur op om om 6 uur koers te zetten richting Oman, een super tocht met enkele hoogtepunten. Vooral de detour door de bergen via Rustaq was erg goed, vooral de forten. Aangekomen in het luxe Qurm Beach house, althans zo was het in de 80’s en de never change a wining team gedachte is bij de eigenaren iets te serieus genomen. In de middag nog een refresh cursus gedaan voor het duiken de volgende ochtend en in de avond meegedaan aan een geweldige pubquiz…


JEROEN1_resize

Dinsdag weer vroeg 😉 duiken in Muscat: een wrakduik en een rotsduik. Erg relaxed allemaal, alleen bezorgde de tweede duik Cor wat hoofdpijn, de begeleiding van het duikcentrum was voor verbetering vatbaar. Na het duiken door naar de souqs van Muscat, mooie foto’s geschoten en inkopen gedaan. Indiaas gegeten en snake koffie gedronken.

JEROEN2_resize

JEROEN3_resize

Ietwat uitgeslapen op woensdag en daarna naar de vismarkt van Muscat gegaan en hier het dagelijkse leven van dichtbij meegemaakt. Een detour naar Wadi Tanuf, qua natuur het hoogtepunt van de week voor mij. Een soort canyon met een afgelegen dorp. Daarnaast de ruines van het oude Tanuf gezien, ook helemaal top. Door naar Nizwa alwaar we het Fort hebben bekeken. Weer een hoogtepunt. Een lange rit door de woestijn richting Dubai volgde. Bij de grens weer de nodige stempels opgedaan en teug naar huis.

JEROEN4_resize

JEROEN5_resize

Donderdag was rustdag, op het gemak ontbeten en door naar Atlantis, het waterpark. Hoogtepunt hier is de Leap of Faith, waar je naar beneden stort in een haaienbasin… tenminste je schiet erdoor. In de avond thuis gekookt, wat relaxed was.

JEROEN6_resize

Vrijdag was fietsdag…voor Cor ;-). Ik heb op mijn gemak gezwommen en bij Costa gezeten. In de middag met Tom en Marit en uiteraard Cor naar Abu Dhabi om een eilandparty bij te wonen. Was helemaal top, goed weer, genoeg drank en een bbq. Cor de hele dag niet gezien, zag hem het laatst toen hij wegliep met een knul die ook luisterde naar de naam George Michael 😉 Het was iig een superervaring.

Zaterdag, shopdag. Nog een keer heerlijk gegeten met elkaar en door naar het vliegveld, daar eindigde een actionpacked week. Nu ik het weer opschrijf merk ik hoeveel er is wat ik nu niet opschrijf. Het was een mooi avontuur. Rest mij nogmaals Cor en Engelien te bedanken voor de gastvrijheid, maar zeker ook het mij bieden van de mogelijkheid in een relatief korte periode zoveel van Dubai en Oman te zien. Ik heb er ontzettend van genoten. Bedankt en ik kom zeker een keer terug!

One Reply to “Gastbijdrage: Jeroen”

  1. Het oude nummerbord ligt nog ergens in de woestijn bij Fossil Rock 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.