Babette fietst!

Babette fietst!

Babette kan sinds gisteren fietsen. Helemaal trots is ze op zichzelf en wij natuurlijk op haar. Ze heeft het heel snel geleerd en was erg gemotiveerd om te oefenen. Haar motivatie is haar vriendinnetje Catarina, die sinds een paar weken zelf naar school fietst en dat wil zij natuurlijk ook! Wij wonen zo’n 2,5km van school, dus een mooie afstand om te fietsen en gelukkig kan dat veilig bij ons in de wijk naar school. De huidige leermethode toegepast en het werkt! Ze had al een loopfiets die ze veel gebruikte en die zijn ideaal om de balans te leren op een fiets. Dus eerst haar nieuwe grote fiets als balans fiets gebruikt, door simpelweg de pedalen eraf te halen, dit om te wennen aan het nieuwe grotere zwaarder frame door een paar keer op en neer naar de supermarkt te gaan in de wijk en dag te zeggen bij een vriendje en vriendinnetje in de wijk.

Daarna een mooie grashelling opgezocht vlak bij ons om nog meer de balans te oefenen en de pedalen erop te doen. Als ze vallen is het lekker zacht! Ze had er erg veel lol en dat is heel belangrijk met het leren!

En toen Cor terug was in het weekend, natuurlijk direct naar het grasveld gegaan om het te laten zien. Na een paar keer naar beneden te zijn gereden, de weg op met succes! Bij het grasveld is een doodlopende weg, die dus heel rustig is, zeker op een vrijdagochtend. Na een paar keer heen en weer te zijn gefietst, wilde ze naar huis fietsen. Thuis aangekomen hadden we een ijsje beloofd bij de supermarkt (1km van ons huis). Vlakbij de supermarkt, wilde ze geen ijsje meer maar in 1x verder fietsen een rondje door de wijk maken. Thuis aangekomen had ze er gelijk zo’n 2,5km opzitten! Nu is ze niet meer te stoppen. Deze week nog veel in de wijk oefenen, komend weekend naar school fietsen en dan volgende week voor het eerst zelf echt naar school fietsen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.