Trip to the Big Apple (1)

Trip to the Big Apple (1)

Het jaar 2014 hebben wij afgesloten in New York. We zijn vanuit Dubai 2 weken op vakantie geweest naar de Big Apple. Dit was een gecombineerde vakantie. We hebben vrienden opgezocht die vanuit Dubai afgelopen zomer heen zijn verhuisd, samen met andere vrienden uit Dubai veel tijd doorgebracht die ook een week op vakantie waren en gewoon gezellig met ons drietjes. Gelukkig ook nog een dag op en neer geweest naar Old Saybrook om mijn tante Yvonne te bezoeken. Cor was er nog nooit geweest, voor mij inmiddels ook alweer ruim 18 jaar (!!!!) geleden. Genoeg redenen dus om hier een volle twee weken door te brengen. Er is zo veel te zien in de stad en de reis vanuit Dubai is lang. We hadden geluk dat we met Etihad vlogen (luchtvaartmaatschappij van Abu Dhabi). Dit betekende een rechtstreekse vlucht Abu Dhabi – New York. Het vliegveld van Abu Dhabi ligt op ruim een uur rijden met de auto vanuit Dubai, dus ook nog prima te doen en zeker een optie bij het uitkiezen van vluchten. Daarnaast heeft Etihad een speciale overeenkomst met Amerika dat alle grensformaliteiten in Abu Dhabi worden uitgevoerd. Je wacht toch, dus erg prettig voor de passagiers, want eenmaal in New York aangekomen landt je als een binnenlandse vlucht en is het alleen een kwestie van je koffers pakken. Anders heb je de kans dat je nog minimaal 2 uur in de rij staat voor de grenscontrole en na een vlucht van 14 uur zit je hier echt niet op te wachten. De vlucht ging goed en Babette heeft zich letterlijk vermaakt door heel veel te kleuren in haar kleurboeken gedurende zo’n 8 uur! Bijna geen i-pad gebruikt of tv gekeken. Prima dus! Eenmaal aangekomen direkt naar het hotel gegaan. Een vlucht van 14 uur en 9 uur tijdsverschil gaat je niet in de koude kleren zitten. Heerlijk geslapen, Babette werd wel midden in de nacht wakker door de jetlag. Een uur naar de lichtjes buiten kijken en toen gelukkig weer in slaap gevallen. De eerste ochtend heerlijk gewandeld vanaf het hotel. Het hotel lag heel centraal, dicht bij Times Square, Central Park, 4 blokken van het hotel van Colin & Lena en 14 blokken van het appartement van Ron & Inka. Waar we wel even flink aan moesten wennen was de koude wind! Overdag was het rond de 5C en komende vanuit Dubai is dat wel even wennen.

USA30_resize

Uitzicht vanuit het hotel op Central Park en Times Square. 

DSC00242_resize

USA39_resize

DSC00248_resize

6th Avenue

USA31_resize

Met de lunch hadden we afgesproken met Ron, Inka, Kira & Lana (m.a.w. de Widha’s). We kennen hun al een paar jaar in Dubai en helaas zijn ze afgelopen zomer verhuisd 🙁 . Het was super gezellig om ze weer te zien, ze hadden een heerlijk Chinees restaurant uitgekozen. Babette en Kira speelden met elkaar alsof ze elkaar de vorige dag nog voor het laatst hadden gezien en waren weer de beste maatjes. Super leuk om die 2 meiden met elkaar te horen kletsen. Na de lunch een hele lange wandeling gemaakt door Central Park en naar het appartement van Ron & Inka gelopen om nog een kop thee te drinken.

DSC00278_resize

USA32_resize

ECB_0077_resize

USA33_resize

WP_20141226_17_13_04_Raw__highres_resize

Lekker spelen bij Kira op de slaapkamer.

WP_20141226_17_32_39_Raw__highres_resize

Na een paar kopjes thee weer richting ons hotel gelopen. Cor kon het niet laten om nog even een grote Apple winkel binnen te lopen. En Babette had het helemaal gehad met lopen en ging op de grond in de etalage zitten. Cor heeft een stappen teller en hieruit bleek dat we ongeveer 15 km hadden gelopen die dag. Ver voor ons en zeker voor de kleine beentjes van Babette! We waren de dag wandeling begonnen vanaf het hotel op 58th via Times Square, Rockefeller Center, 5th Avenue, naar de lunch op 59th, door voor een flinke wandeling in Central Park, naar het appartement op 70th en weer terug naar het hotel! Een hele flinke wandeling voor de eerste dag. Cor heeft Babette op het laatst toch maar een beetje opgetild. Helaas is ze niet meer een paar kg, maar inmiddels 16kg! Voor Cor nog een pittige afsluiting van de dag. Maar na zo’n lange dag wandelen en een jetlag kan je dit Babette niet meer kwalijk nemen dat ze niet meer wilt lopen!

ECB_0092_resize

We hadden een hoekkamer op de 39e verdieping met een prachtig uitzicht op Broadway en 58th. De tweede ochtend werden we wakker met deze prachtige zonsopgang. Mooier wakker worden kan bijna niet in deze stad. De 2e dag na het ontbijt verzameld bij Colin, Lena & Seth in het hotel. Hier kwamen de Widha’s ook en waren we met zijn allen verenigd. De 3 kinderen hadden we geen kind aan en wij konden ook weer gezellig bij kletsen. Lena & Colin waren via Engeland gevlogen, omdat zij nog eerst kerst bij Colin zijn familie hadden gevierd.

USA34_resize

Het weer was koud, maar heerlijk en dus weer richting Central Park gewandeld. Het park is prachtig, heerlijk weids en de kinderen kunnen hier lekker hun energie kwijt in de speeltuin.

USA38_resize

DSC00360_resize

DSC00361_resize

ECB_0124_resize

ECB_0127_resize

Prachtig uitzicht vanuit de kamer op de lichtjes van de stad!

DSC00376_resize

De volgende ochtend hadden we afgesproken bij de bekende ijsbaan van Rockefeller Center. Babette en Kira wilden heel graag schaatsen. Als je vroeg komt en bij de 1e of 2e lichting bent hoef je helemaal niet lang te wachten. Later op de dag zijn er erg lange wachtrijen voor de bekende ijsbaan. Wij hadden gedacht dat de dames het na maximaal een half uur het wel gezien hadden. Maar nee hoor, ze kregen de smaak te pakken en hebben het 1,5 uur volgehouden en de papa’s Ron & Cor dus ook!

USA35_resize

DSC00379_resize

Na het schaatsen uiteraard gewandeld, gegeten bij een goede Italiaan en afscheid genomen van de Widha’s. Wij wilden namelijk naar ‘Top of the Rock’ een mooi uitkijkpunt boven op Rockefeller Center en hier zijn zij al heel vaak geweest. We kennen het natuurlijk uit Dubai, als je bezoek krijg, ga je op een gegeven moment niet meer mee naar alle toeristische attracties. Je hebt het wel gezien en het kost een vermogen om het allemaal te willen bezoeken. We hadden eigenlijk gepland om in de ochtend te doen, helaas was het de gehele dag erg bewolkt en hebben we het naar de middag / avond doorgeschoven. Het was nog steeds bewolkt, maar goed genoeg om naar boven te gaan en de lichtjes van de stad te bewonderen vanaf de 70e verdieping.

ECB_0180_resize

USA36_resize

Uitzicht vanaf de 70e verdieping richting Empire State Building. Het blijft een prachtig klassiek uitzicht! Het komt zo bekend voor door alle films en tv-series die zich in de stad afspelen.

DSC00414_resize

Lena, Colin samen met Seth.

DSC00417_resize

En wij ook een foto van ons drie, waar we er eigenlijk maar heel weinig van hebben!

ECB_0190_resize

USA37_resize

DSC00419_resize

DSC00430_resize

DSC00441_resize

De gehele tijd boven op Top of the Rock dreigende luchten. Wel een prachtig effect op de foto’s de donkere dreigende wolken.

ECB_0233_resize

DSC00461_resize

DSC00462_resize

Na ‘Top of the Rock’, snel naar het hotel gegaan om spullen te pakken voor een logeerpartij! Wij hadden voor de volgende ochtend een helikopter vlucht geboekt. Ik zou dit alleen doen met Cor en Babette zou bij de Widha’s blijven. Aangezien wij al om 9 bij de helikopter terminal moesten zijn, had Ron voorgesteld om een sleepover te organiseren. Babette, Seth en Kira zouden gezellig in de woonkamer blijven slapen. Super gezellig en spannend voor de kinderen, voor allen de eerste keer en wij konden de volgende ochtend ongehaast richting onze rondvlucht gaan. Anders hadden we Babette in de vroege ochtend nog naar Ron & Inka moeten brengen. Een perfecte gezellige oplossing.

WP_20141228_22_09_08_Raw__highres_resize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.