Mistig Dubai

Mistig Dubai

December & Januari zijn de koudste maanden in Dubai, met kans op regen en mist. Het is nu de 2e winter voor ons in Dubai en de mist hier kan erg heftig zijn. Enorm dikke mist, met zicht minder dan 50m is geen uitzondering en binnen een paar minuten kan het helemaal dicht zitten. De Sheikh Zayed Road (SZR) ga ik met mist niet op, als ik de weg op moet geef ik de voorkeur voor de binnenwegen. De snelweg is levensgevaarlijk. Mensen rijden hier als gekken en passen hun snelheid helemaal niet aan. Er gebeuren daardoor vaak ongelukken. Vorig jaar maart heeft nog  een groot ongeluk plaatsgevonden op de snelweg van Abu Dhabi naar Dubai.

Vanuit kantoor levert de mist wel hele bijzondere plaatjes op. Wij zitten namelijk op de 40e verdieping van Emirates Towers en hebben prachtig uitzicht op de SZR, Dubai International Financial Center (DIFC), Burj Dubai (nog in aanbouw), Zabeel Palace, Satwa, Karama & Bur Dubai. Met mist kan het uitzicht snel wijzigen en in de koffie pauze genieten we dan ook vaak van het fantastische uitzicht. De torens steken mooi boven de mistdeken uit. Alle grote wolkenkrabbers zijn dan ook goed zichtbaar. Helaas kan ik alleen foto’s maken door het raam, dus een kleine weerspiegeling is bijna niet te voorkomen.

DSC02740

Uitzicht op SZR richting Bur Dubai met het Fairmont hotel in het midden (hotel met de 4 torentjes).

MIST1_resizeFoto links: SZR met het World Trade Center (linker toren), ooit was dit het hoogste gebouw van Dubai.

Foto rechts: SZR met weer het Fairmont hotel.

MIST2_resize

Foto links: Burj Dubai, de nieuwe Dubai Mall is helemaal bedekt door de mist en dus niet zichtbaar.

Foto rechts: SZR met weer het World Trade Center en nu zichtbaar het Convention Center.

DSC02749

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.