Februari: Bezoek van wereldreizigers

Begin februari zijn Ron & Rachaeli bij ons op bezoek geweest in Dubai. Rachaeli is een oud collega van mij uit PwC Utrecht en samen met Ron hebben ze een jaar onbetaald verlof opgenomen en reizen ze door het Midden Oosten, Afrika en Azie.

Gelukkig had ik door omstandigheden vrij van het werk en kon ze op het dooie gemak Dubai laten zien. Uiteraard zijn we naar het ‘oude’ gedeelte van Dubai geweest rondom de Creek met de souqs, een abra genomen en genoten van het heerlijke winterweer. R&R hebben het rustig aan gedaan, hun reisuitrusting weer opgeknapt, nieuwe spullen gekocht die aan vervanging toe waren en alles weer eens goed gewassen in een echte wasmachine. Een geluk voor hun dat het nog net shopping festival was, verder hebben ze uitgebreid de Dubai Mall en Mall of the Emirates bekeken.

Samen met hen ben ik meegeweest naar het waterpretpark, Aquaventure in het Atlantis Hotel op de palm. Het was niet superwarm, maar nog net prima te doen. De hele middag heerlijk rondgedobberd in grote banden en alle glijbanen afgegaan. Met als hoogtepunt de glijbaan ‘Leap of Faith’. Deze was heel erg steil, je liet jezelf gewoon in een gat vallen. Aan het einde van de dag hadden Rachaeli en ik rode billen als een baviaan. Een van de medewerkers zei een beetje laat bij een glijbaan, buttoms up! Helaas voor ons, hadden wij al ervaren dat dit nodig was!!!

In het weekend hebben we een waditocht gemaakt en zijn we gereden door Wadi Asimah, Wadi Tayib en Wadi Sidr/Sana. Het was de 2e keer voor Cor en mij dat we hier reden en weer in een zandstorm. Dus helaas niet een goed uitzicht vanaf de bergen richting de Indische Oceaan.

Op de zaterdag hebben we R&R weer uitgezwaaid en hebben ze de bus gepakt naar Muscat, Oman. Anderhalve week later zijn ze weer even kort bij ons langsgeweest voordat ze richting Teheran, Iran vlogen om daar Esther en Rachaeli’s vader te ontmoeten.

Per 29 maart start ik zelf met een nieuwe baan als business unit controller bij Supreme Global Service Solutions en aangezien mijn contract al begin maart was getekend had ik de rest van de maand vrij. De uitnodiging om met Rachaeli en Ron mee te gaan voor 2 weken naar India heb ik dan ook graag aangenomen. Na hun bezoek in Iran, hebben ze natuurlijk 😉 weer snel de was gedaan en samen met zijn 3 hebben we het vliegtuig gepakt naar Delhi.

En zoals Cor het mooi kon verwoorden, hij kon ruiken dat Ron en Rachaeli weer even bij ons waren ;). Een half jaar reizen gaat gewoon in de spullen zitten. Kleren e.d. kan je wassen, maar een rugzak en met name de lucht in de rugzak is aanwezig 😉 en lastig weg te krijgen, een muffe lucht zullen we maar zeggen!

DSC03244_resize

DSC03245_resize

DSC03248_resize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.