Duiken in de UAE

Duiken in de UAE

Aan de oostkust van de UAE kan je prima duiken. Het zijn niet de mooiste duikplekken van de wereld, maar ik ben zeer tevreden met het aanbod onder water op zo’n 2 uur rijden van Dubai. Het water is lekker warm, in de winter op zijn koudst iets van 22 graden (met een wetsuit dus prima te doen) en in de zomer 33 graden. Het zicht varieert van 5m tot 15-20m. De diversiteit van vissen is best groot en mijn favorieten zijn: black tip reefshark, cuttlefish, anemone fish, nudibranches en schildpadden. Eigenlijk alle keren ga ik naar Divers Down, de sfeer is er heel erg relaxed. 2 keer per maand probeer ik naar de ooskust af te reizen en sindsdien heb ik een vaste groep mensen leren kennen met wie ik regelmatig duik. Cor gaat af en toe mee om een duik te doen. Helaas is Jay aan het einde van 2008 verhuisd naar Libie. Samen met Jay heb ik een onderwaterfotografie cursus gedaan en kon ik altijd prima samen duiken. Zie Jay zijn website voor foto’s onder- en bovenwater van de UAE.

Het afgelopen jaar heb ik nog diverse duikcursussen gedaan, waaronder die voor rescue diver en wreckdiver. Nog een speciality staat op het progamma en dan mag ik me officieel master scuba diver noemen, klinkt goed toch 😉 ?

Helaas wordt de ooskust van de UAE als sinds november 2008 regelmatig geteisterd door de redtide (rode algenplaag). Als je hier in duikt, lijkt het net of je in een soepkom tomatensoep zwemt, het zicht wordt slecht en veel vissen gaan hieraan dood, aangezien het zuurstof gehalte aanzienlijk afneemt in het water. Dus hopenlijk gaat de redtide weer snel weg, want voor mei staat een duikweekend gepland naar Musandam (Oman), 6 duiken vanaf een boot, 2 nachten slapen en verder gewoon heerlijk chillen op het dek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.