Trip to the Big Apple (4)

Trip to the Big Apple (4)

Ja ja, nog steeds foto’s van New York. Na deze post nog 2 (!!). Er zijn te veel mooie momenten en foto’s die ik graag met de familie en vrienden wil delen. We hebben vol genoten van de 2 weken, echt vakantie gehad in een stad. En meestal als je op City Trip gaat, is het 3-4 dagen heel veel doen en bijna geen rust nemen. Uiteraard hebben we nog steeds veel ondernomen, maar ook vaak uitgebreid wezen eten, veel gewandeld in de stad en Central Park en Babette helemaal gelukkig met spelen tijdens de vakantie met 2 van haar vriendjes. En doordat we vrienden in de buurt hadden, hebben Cor en ik ook nog fijn vakantie kunnen vieren met zijn tweetjes. Al is het maar voor een avond of ochtend.

Oud en Nieuw hebben we heel rustig gevierd. Met jonge kinderen kan je toch niet echt een kant op en uren wachten op Times Square om de bekende bal te zien vallen zagen we niet zitten (met of zonder kinderen). Ik had een wandeling gemaakt en zag dat het plein al flink vol begon te lopen rond 12 uur ‘s middags. Al die mensen moesten wachten in de kou tot middernacht. Geen toiletten aanwezig, je mag bijna niets meenemen, rugzakken e.d. zijn verboden en er was een strenge politie controle. De straat van ons hotel was afgesloten en we mochten alleen het afgesloten gebied in als je kon aantonen een hotel boeking te hebben. Een hele organisatie zit erachter! We hebben heerlijk met zijn allen gegeten bij een erg goed Japans restaurant en de avond bij Colin & Lena op de kamer naar de tv gekeken en wat hapjes genuttigd. Groots vuurwerk kennen ze niet echt in New York voor de jaarwisseling, hiervoor hadden we in Dubai moeten blijven. De kindjes vermaakten zich prima met elkaar.

ECB_0548_resize

ECB_0553_resize

USA14_resize

ECB_0600_resize

USA15_resize

De volgende dag hebben Cor en ik samen met Babette heerlijk met zijn drietjes gewandeld door een paar leuke wijkjes. Langs het bekende Flatiron gebouw gelopen, en ook nog een grote LEGO winkel bezocht.

USA16_resize

Vanuit Mid Town overal een mooi uitzicht op de Empire State Building en met het mooie zachte licht van de ondergaande zon kreeg de toren een hele mooie gele kleur.

USA17_resize

In het Gramercy district kwamen we nog bij een heel gezellig cafe (City Crab and Seafood Company) met happy hour. Lekker hapjes en drankjes voor een goede prijs. Babette was helemaal blij met haar kleurplaat en nieuwe LEGO helikopter die we later in de hotel kamer in elkaar zouden zetten. We hadden een hele fijne hotelkamer, en omdat we 2 weken in de stad verbleven hadden we gelukkig ook de tijd om gewoon te relaxen, te spelen in de kamer, lekker tutten met Babette’s haar, boekje te lezen, van het uitzicht te genieten e.d.

ECB_0624_resize

USA18_resize

DSC00739_resize

DSC00740_resize

USA19_resize

De laatste dag in NY van Colin en Lena hebben we nog gelunched bij een Koreaan in Korea Town. Dit restaurant was aangeraden door mijn vriendin Melissa en Ron bleek deze ook al te kennen. Hij ging er wel eens lunchen. Heel erg lekker gegeten, helaas zou ik nu niet kunnen vertellen van de menu kaart wat we gehad hebben.

DSC00745_resize

Na de lunch naar Empire State Building. Ron & Inka gingen niet mee en wij zouden Kira meenemen. Het was ontzetten druk, gewoon niet meer leuk. De toren is het bekendste gebouw in de stad en de periode tussen Kerst en de jaarwisseling is een van de drukste van het jaar helaas en dit hebben we geweten ook. Na bijna 2 uur schuifelen waren we eindelijk boven. Ik was heel blij dat Babette niet alleen was en met Seth & Kira kon spelen. Zij hebben niet zoveel van het wachten meegekregen.

USA20_resize

Gelukkig werden we na het wachten wel beloond met een prachtige zonsondergang. Je kon heel goed Down Town Manhattan zien met de Freedom Tower en het Vrijheidsbeeld zag je ook goed in de Hudson liggen.

ECB_0657_resize

ECB_0661_resize

Uitzicht richting Central Park en Times Square.

WP_20150102_16_27_56_Raw__highres_resize

Chrysler Building.

ECB_0684_resize

Gelukkig waren er een paar uitzichtpunten waar kinderen zelf konden kijken zonder dat ze opgetild hoefden te worden.

ECB_0693_resize

Madison Square Garden en Penn Central Station.

DSC00757_resize

ECB_0699_resize

De betonnen jungle van Manhattan!

ECB_0700_resize

ECB_0701_resize

DSC00762_resize

DSC00766_resize

ECB_0713_resize

ECB_0720_resize

ECB_0726_resize

ECB_0735_resize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.