Trip to the Big Apple (5)

Trip to the Big Apple (5)

Cor is al heel lang een basketbal fan en in het bijzonder de NBA competitie in Amerika. Dus toen we de tickets geboekt hadden naar NY, ook kaartjes gekocht voor een thuis wedstrijd van de New York Knicks in Madisson Square Garden. De kaartjes had ik ruim 2 maanden van te voren gekocht en toen was er niet heel veel keuze meer, gelukkig toch nog verrassend goede plekken kunnen kiezen. Ron wilde gelukkig met Cor mee om een wedstrijd mee te maken. De wedstrijd zelf was tegen de Detroit Pistons en de Knicks hadden helaas verloren en het hele seizoen al slecht gespeeld. De sfeer in het stadion is natuurlijk een heel groot onderdeel van het avondje uit. Cor en Ron waren beide vergeten om een id mee te nemen en konden helaas niet genieten van een biertje 😉 ! Een Amerikaanse hotdog complementeerde de avond.

DSC00783_resize

DSC00786_resize

USA13_resize

Colin, Lena & Seth waren amper vertrokken en toen begon het te sneeuwen. Tijdens een lange wandeling via Grand Central Station richting Chelsea gelopen waar we een binnenmarkt wilden bezoeken. De wandeling zelf moesten we halverwege afbreken, omdat de sneeuw in natte sneeuw c.q. regen veranderde en dan is het echt niet meer lekker wandelen met ook nog een stevige wind. Deze dag hadden we de buggy meegenomen, want Babette had het helemaal gehad met wandelen. In het begin wilde ze nog wel, maar later op de dag helemaal niet meer.

ECB_0768_resize

ECB_0747_resize

Het bekendste en oudste station van New York komt zo bekend voor zodra je de hal binnenstapt en dat is met zoveel locaties in de stad precies hetzelfde.

ECB_0750_resize

ECB_0755_resize

USA8_resize

ECB_0772_resize

DSC00803_resize

Onderweg nog heerlijk thee gedronken in dit cafeetje.

DSC00813_resize

Op advies een ‘lobster roll’ genomen en deze smaakte enorm goed. Zeker een aanrader in Chelsea Market.

DSC00824_resize

USA9_resize

Een avond hadden we nog aan Ron & Inka gevraagd of Babette weer kon blijven slapen bij Kira. Wij wilden namelijk heel graag gaan uiteten bij een Daniel een bekend Michelin sterren restaurant om met zijn tweetjes wat te vieren. Geen probleem was het en Kira & Babette hebben een leuke avond gehad en Cor en ik hebben super gegeten. Het was zeker geen restaurant waar je kleine kinderen mee naartoe neemt.

DSC00836_resize

De volgende dag hebben we de ochtend doorgebracht in het MoMA (Museum of Modern Art), waar een erg interessante tentoonstelling was van Matisse. Het leuke was dat we rustig konden rondlopen zonder dat we ons met Babette bezig moesten houden. Dit museum is nog niet echt interessant voor Babette. Na het MoMa weer met de Widha’s en Babette afgesproken voor een typische NY’se snack! De dames hadden de ochtend gezellig samen gespeeld en na de lunch weer naar een museum die wel kind vriendelijk is! Dit museum is echt een super familie museum. Op perfecte wandel afstand ligt het American Museum of Natural History. Dit museum is ontzettend groot en doe je niet even in een middag. Heel selectief hadden we voor de dames de afdeling met alle dinosauriërs uitgekozen en dit was een groot succes. Heel veel te zien en te voelen en ligt heel dicht bij de verbeeldingswereld van jonge kinderen. Dit museum is zeker een aanrader!

ECB_0794_resize

ECB_0803_resize

USA10_resize

ECB_0809_resize

ECB_0811_resize

DSC00869_resize

USA11_resize

DSC00878_resize

DSC00879_resize

DSC00884_resize

DSC00885_resize

USA12_resize

DSC00911_resize

ECB_0823_resize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.