Trip to the Big Apple (6)

Trip to the Big Apple (6)

Ja, dit is dan echt het laatste verslag van onze trip naar New York! Aangezien de afstand van New York naar Old Saybrook – Connecticut maar 2 uur met de trein is, hebben we een dagtrip erheen gemaakt om mijn tante Yvonne op te zoeken. Zij het het jongste zusje van mijn vader en tweeling broer van Alex. Met de trein is natuurlijk erg spannend voor Babette, heel vroeg moesten we weg, om nog een leuke dag te hebben. De trein reed helaas maar een paar keer die dag. Bij vertrek een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan met opgaande zon en bij aankomst in Old Saybrook stond tante Yvonne ons op te wachten.

WP_20150105_09_07_13_Raw__highres_resize

WP_20150105_07_16_11_Raw__highres_resize

ECB_0836_resize

WP_20150105_14_22_10_Raw__highres_resize

USA1_resize

Na de lunch waar ook mijn neef Christopher is komen aanschuiven heeft Yvonne ons een mooie tour gegeven van het stadje Old Saybrook. Het was nog precies zoals ik me herinnerde, een typisch klein slapend plaatsje in de winter in New England. In de zomer leeft het helemaal op door alle bezoekers aan de vele zomerhuisjes. Het weer was prachtig, maar wat was het koud. Een enorm koude wind. Een paar dagen eerder had het nog flink gesneeuwd, helaas was dit inmiddels alweer bijna gesmolten. Het was helaas te koud om een kleine wandeling te maken. ‘s avonds bij terugkomst heerlijk gegeten en Babette mocht eindelijk op de speciale liftstoel zitten die nog is geïnstalleerd van oom Sherman toen hij nog leefde. Voor mij was het inmiddels 18 jaar geleden dat ik hier voor het laatst geweest was en ook Christopher voor het laatst heb gezien. Yvonne heeft ons een paar jaar terug nog in Dubai bezocht. Helaas lopen we elkaar elke keer mis als we beiden in Nederland zijn. Toen Christopher weg was, realiseerde ik me dat we helemaal waren vergeten om een foto te maken. Dus toen het tijd was om weer de trein terug naar New York te nemen wel even uitgebreid de tijd genomen om een selfie te maken.

DSC00920_resize

DSC00921_resize

Een van de laatste dagen in New York, begon het nog echt te sneeuwen. Toen we wakker werden, heeft Babette heel erg lang voor het raam naar beneden staan kijken. Voor ons is het ook een enorm mooi gezicht, voor haar iets heel nieuws en bijzonder om te ervaren. Besloten om weer naar de High Line te gaan, omdat we eerder het bezoek hadden moeten afbreken vanwege de regen. En nu met een beetje sneeuw zou het een hele mooie wandeling zijn.  De High Line is een oud stuk spoor, welke de stad helemaal heeft omgebouwd naar park en wandelgebied. Het is erg mooi gemaakt, tussendoor nog regelmatig kunstwerken en een mooi uitzicht op de diverse wijken die je passeert als Meat Packing District en Chelsea.

WP_20150106_09_50_51_Raw__highres_resize

USA2_resize

WP_20150106_12_14_17_Raw__highres_resize

ECB_0861_resize

Op een gegeven moment was er genoeg sneeuw gevallen om samen met Babette een kleine sneeuwpop te maken. Helemaal gelukkig was ze! Maar oh wat waren haar handen koud! Haar handschoenen waren natuurlijk doorweekt en op een gegeven moment was ze zo verkleumd, dat ze weigerde om verder te lopen wat ook wel begrijpelijk is. We waren gelukkig al op het einde en hebben ons lekker opgewarmd in de Van Gansevoort Market in Chelsea.

USA3_resize

USA5_resize

DSC00936_resize

ECB_0883_resize

ECB_0884_resize

USA6_resize

DSC00952_resize

USA4_resize

De laatste avond hadden we nog afgesproken bij Ron & Inka om gedag te kunnen zeggen en nog gezellig een laatste keer samen te eten. Heerlijke eten van de Thai! De meisjes waren snel verdwenen in Kira’s kamer en bezig met LEGO en later kwamen ze weer te voorschijn als Anna & Elsa uit Frozen. Grootste plannen maakten ze samen als ze elkaar weer zouden zien. Helaas is dit niet snel het geval. Maar wie weet! Het was een supervakantie die we niet snel zullen vergeten!

USA7_resize

One Reply to “Trip to the Big Apple (6)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.