Weekend onder water

Weekend onder water

Het weekend van 11-13 juni was het eindelijk zover. Een lang weekend duiken in Musandam. 2 dagen geheel verzorgd duiken, vanaf een boot. Met een groep van 11 Nederlanders (Ward, Linda, Hans, Priscilla, Rene, Jans, Bart, Mirjam, Sven, Cor en ik) en twee Engelse broers Nigel en John op een dhow en in totaal 6 duiken maken. We moesten op donderdagavond om 20.00 in Dibba zijn. Voor iedereen wel een beetje haasten en op tijd weg van het werk uit Dubai. Dibba ligt namelijk in Oman op 2 uur rijden van Dubai. Eerst moest het duik materiaal gepast worden en daarna konden we aan boord. ‘s Avonds werd het diner op dek geserveerd op het moment dat de boot vertrok naar de lokatie waar we aan zouden meren in Musandam, het lag op zo’n 4,5 uur varen, dus erg afgelegen. Na een uur had niemand al meer mobiel bereik. Echt vrij dus en niemand kon lastig worden gevallen met mailtjes, sms-jes of telefoontjes. Op de vrijdag stonden 4 duiken op het programma, wat betekende dat men voor de eerste duik om 7.00 paraat op het dek moest staan. Wel vroeg, maar zeker de moeite waard. We waren de enige boot in het baaitje en het ongerepte landschap was prachtig.

DSC_1372_resize

DSC_1400_resize

DSC04158_resize

DSC_1444_resize

zeepaardje

Na de duik stond het ontbijt klaar op het dek. Helaas voor Cor was de eerste duik een beetje tegengevallen, omdat de bril niet paste. Gelukkig was er nog een reserve bril, die beter zat. De andere duiken waren in de middag en de avond gepland. Het was heerlijk ontspannend. De hele dag duiken, eten, uitrusten op het dek, duiken, eten en uitrusten op het dek. Wat wenst een mens nog meer :). Het was heerlijk luxe, het enige wat we zelf moesten doen, was zelf ons drinken inschenken. Zelfs de duikflessen werden door de bemanning verwisseld en aangesloten. Verder aan boord, niks doen, een beetje kletsen en wat kaarten met iedereen. De duiklokaties zijn veel mooier dan aan de oostkust bij Fujeirah, veel meer ongerept koraal en grotere vissen. En eindelijk heb ik voor het eerst een normaal zeepaardje gezien. In de Filippijnen had ik al een keer pigmee zeepaardjes gezien (heel bizar, ter grote van een rijstkorrel, je kan ze dus alleen zien met een vergrootglas). Verder een aantal roggen gezien, barracuda’s en eieren van de ‘leopard shark’, de eieren zijn zo groot als 2 volwassen handen. Mirjam en Sven gingen ook bijzonder goed, zij hadden namelijk net in mei hun open water brevet gehaald en nog maar 2 recreatieve duiken zelf gemaakt. In een weekend dus hun aantal duiken bijna verdubbeld. Het was erg geslaagd en alweer voorbij voor we er erg in hadden, weer een weekend vakantie. Dit duikweekend, zullen we zeker in de toekomst nog een keertje plannen.

DSC04316_resize

DSC04211_resize

DSC04250_resize

DUIK1_resize

Mirjam, bedoel je ok of naar boven?

DSC04331_resize

DSC04149_resize

3 Replies to “Weekend onder water”

  1. Prachtig!
    Wat een leuk verslag van jullie duikweekend.
    Jullie hebben duidelijk genoten.
    Jammer dat ik niet meekon ( ook al duik ik zelf (nog)niet ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.