Gastbijdrage: Jessica

De tweede helft van de maand mei was ik voor de tweede maal in Dubai bij Engelien & Cor. Het is daar heerlijk vertoefen!
Zaterdagnacht 16 mei aangekomen. Zondag, maandag en dinsdag heb ik drie dagen lang heel lang uitgeslapen. Zo rond half 1 stond ik pas op. Dat had ik blijkbaar nodig. In de middag lekker aan het strand gelegen of bij het zwembad. Dit is allemaal op loopafstand van hun appartement. Puff, ‘t was wel even wennen aan de warmte, z’on 35 tot 40 graden. De coffee-coolers had ik al snel ontdekt! Zondagavond lekker Libanees wezen eten met Engelien. Bij het gehakt serveren ze kersensaus! Mmmmm, smullen maar….

Ben maandagavond samen met Cor naar de Dubai Mall geweest. Dit winkelcentrum is net onlangs geopend en er zit een enorm aquarium in waarin zeeroggen en haaien zwemmen, was heel bijzonder. Heb nu haaientanden (achter het glas) van heel dicht bij gezien. Brrrr…. Verders dinsdag nog heel even wezen shoppen in de Dubai Mall.

DSC_1141_resize

Woensdag ben ik de hele dag wezen shoppen, dit keer in de Mall of Emirates. Jaja, shoppen is wel aan mij besteed. En in Dubai kom je goed aan je trekken. No worries! Sport- & vrijetijdskleding is hier heel erg goedkoop. Ook zijn veel nieuwe winkels net geopend en hebben ze daarom sale om kopers te trekken. Het is wel even zoeken, want er ligt zoveel. Dat gaat nergens over.

‘s Avonds ben ik gaan golfen met Engelien bij de Montgomery Golfclub. Die golfbaan was echt spectaculair! Nog nooit zo iets gezien. Vanaf de driving range heb je een uitzicht op de skyline van Dubai. Fantastisch! Net die avond hadden ze een Argentijnse avond. Heerlijk Argentijns gegeten. Ook genoten van een professioneel dansstel die de tango dansten.
DSC_1046_resize

JESSICA1_resize

Donderdag heeft Engelien een dagje vrij genomen. Cor wilde dolgraag met ons mee, dus nam hij ongepland een dagje vrij! We zijn naar Abu Dhabi gereden met de nieuwe auto van Cor. We hebben daar de grootste moskee van het Midden Oosten bezocht. Echt heel mooi. Daarna hebben we een high tea gedaan in de Emirates Palace Hotel (alles draait hier om de hotels). ‘s Avonds zijn we met vrienden japans gaan eten.

JESSICA2_resize

DSC_1055_resize

DSC_1110_resize

DSC_1100_resize

Vrienden hebben ons uitgenodigd om lekker de hele vrijdagmiddag aan het zwembad te hangen. Dat hebben we gedaan. Ze wonen in een villa op het palmeiland Jumeirah. Geweldig gastvrij ontvangen, fantastisch gegeten en genoten van de goede kookkunsten en heerlijk genoten van alle luxe!

DSC_1169_resize

DSC_1177_resize

DSC_1187_resize

DSC_1175_resize

Zaterdag opnieuw met vrienden een dagje op stap geweest. Wezen crossen met de 4 wieldrive in de wadies van Oman. Gastvrij ontvangen bij een Pakistaanse herder. Heerlijk op de koffie geweest in zijn eenvoudige berghut. ‘s Avonds wezen BBQ-en aan zee in Dubai.

JESSICA3_resize

DSC_1219_resize

DSC_1205_resize

DSC_1289_resize

DSC_1267_resize

Zondag again wezen shoppen in de Mall of Emirates. Pfft, ik kon ‘t niet laten. ‘s Avonds met Engelien een nachttoer door de stad gedaan en foto’s gemaakt. Afscheid genomen en dan maandagochtend weer terug naar Nederland!

DSC_1304_resize

DSC_1290_resize

DSC_1311_resize

Al met al een heerlijke vakantie! Het was heel bijzonder om daar weer te zijn. Ik kom graag nog een derde, vierde, vijfde enz. keer. Hopelijk tot gauw!

Liefs,
Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.