Nepal – deel 2: Pokhara

Nepal – deel 2: Pokhara

Pokhara ligt op zo’n 40 minuten vliegen van Kathmandu of een uur of 7 in de bus door de bergen. De bergrit schijnt erg mooi te zijn. Vanaf Pokhara vertrekken velen voor een trek naar het Anapurna basecamp (wandeling van 8 dagen). De lengte van de verschillende treks kan geheel naar wens worden samengesteld. Wij waren maar 2 dagen in Pokhara. De eerste dag hebben we de sites van het stadje bekeken (2 watervallen, museumpje, tempels en een boottochtje op het meer gemaakt). Een waterval stelde niet zo veel voor, omdat er bijna geen water in stond. De 2e waterval was erg mooi, omdat die zichtbaar was vanuit een grot.  Verder hebben we heerlijk niets gedaan op een terras gezeten en genoten van het landschap en het heerlijke weer.

Dag 2 hebben we een flinke dagwandeling gemaakt. De ochtend waren we gestart met het bekijken van de zonsopgang over het Anapurna gebergte in de Himalaya. De wekker ging vroeg, om 5.00, omdat het nog zo’n drie kwartier rijden was naar het uitkijkpunt. Waar we niet mee rekening gehouden hadden in de vroege ochtend, was dat het nog 50min berg op wandelen was om het te kunnen bekijken. Het was de ochtendwandeling meer dan waard. Na terugkomst snel ontbeten en ons klaar gemaakt voor de dagwandeling. We hadden een lokale gids ingehuurd die ons een uur of 5 door de bergen in de omgeving van Pokhara zou begeleiden, dwars door kleine dorpjes en rijstterrassen. Het was een heerlijke wandeling en flink doorstappen berg op. Onze gids was erg goed en goed bekend met de regio, aangezien hij bijna iedereen kende die we tegenkwamen. We zijn nog door hem uitgenodigd om zijn vrouw, dochter, huis en de rest van de familie te ontmoeten en een lunch te nuttigen. Heel erg gastvrij! Mochten we overwegen om terug te komen om een wandel week te gaan doen, dan zouden we hem zeker overwegen als gids.

Pokhara

DSC04952_resize

DSC_0151_resize

DSC_0204_resize

NEPAL1_resize

DSC_0123_resize

DSC_0147_resize

Wandeling

DSC_0238_resize

DSC_0258_resize

DSC04972_resize

Anapurna gebergte (alle toppen > 8.000m en fishtail (de hoogste top op de foto, in werkelijkheid rond de 6.500m).

NEPAL2_resize

DSC04992_resize

NEPAL3_resize

Onze gids met zijn dochter, vrouw en moeder.

DSC05016_resize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.