Even geen uniform aan naar school

Even geen uniform aan naar school

Op school worden regelmatig speciale dagen georganiseerd waar de kinderen geen schooluniform hoeven te dragen. Een vast terugkerende dag is altijd pyjama dag en iedereen is altijd erg opgewonden als het zover is.

De ouders mochten aan het einde van de dag aanschuiven om nog samen met de kinderen te lezen en de dag werd afgesloten met het dagelijkse afscheidsliedje. Na afloop samen met haar vriendje Otto naar de auto gelopen. Samen hebben ze altijd de grootste lol.

Pyjama day

Naast pyjama dag is er altijd boek karakter dag waarbij de kinderen een kinderboek moeten uitkiezen en verkleed moeten komen als een karakter uit het boek. Dit wordt altijd erg fanatiek aangepakt door de school en zeker de docenten zien er alijd prachtig uit. Babette wilde dit jaar verkleed als heks van het boek ‘Room on the Broom’ van Julia Donaldson, een klasieker onder de engelse kinderboeken. Ze wilde geen bezem mee, want deze heks gebruikte gewoon de fiets. Andere dagen zijn stippen en streepjes dag (alleen kleren aan met streepjes en stippen) of een dag in het teken van een kleur 🙂 . En eerlijk gezegd vind ik het wel heel praktisch dat ze hier schooluniformen dragen. Dit maakt het prettig simpel in de ochtend en geen discussies over welke kleren aangetrokken kunnen worden. Na school thuis en in het weekend, kan ze nog genoeg haar creativitiet kwijt door te kiezen wat ze dan aan wilt trekken.

104Na afloop van ‘World Book Day’ hadden we afgesproken dat Dylan samen met ons mee naar huis zou gaan om gezellig met Babette te spelen. Bij het ophalen waren beiden zo opgewonden. Ze gingen zombie’s spelen en kwamen zo ook uit de klas gelopen. Toen we naar de fietsen wandelden, liepen ze snel hand in hand zoals ze ook al deden bij Kensington.
106

127

Babette & Dylan_resize

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.