Vakantie – Oostenrijk

Vakantie – Oostenrijk

Na een paar dagen München hadden we 5 nachten gepland in een klein dorp op een boerderij midden in het Zillertal – Tirol. Linda en Bram waren toevallig ook in Oostenrijk voor een paar dagen. Oostenrijk is erg uitgestrekt, en we zaten toch nog ruim 3,5 uur rijden van elkaar. We vonden het toch wel erg leuk om elkaar te treffen en daarom een middag hadden afgesproken in Imst, een dorp precies tussen ons in. Voor ons beiden maximaal 1,5/2 uur rijden. Eerst de lift omhoog genomen en dan naar beneden lopen. De lift dropte ons rond de 2000m en we zouden naar 1500m lopen en daar een rodelbaan nemen die ruim 3km lang is een een hoogte verschil van nog eens 500m overbrugt. Babette heeft heel goed gewandeld. In het begin wilde ze niet verder lopen, maar toen waren we al te ver naar beneden gelopen dat het geen zin heeft om weer terug te lopen naar de lift. We konden alleen nog maar naar beneden 🙂 . Het laatste stukje mocht ze bij Cor op de schouders.

ECB_4148_resize

Coaster_resize

ECB_4128_resize

Terug in het Zillertal hebben we nog een dag mountainbikes gehuurd en zijn gaan fietsen. Babette zat als een prinsesje in het fietskarretje achterin. Erg genoten van de mooie vergezichten, blauwe lucht en wolken!

DSC01531_resize

077_resize

085_resize

DSC01536_resize

Vlakbij ons dorp bevond zich ook de grootste waterval van Oostenrijk, de Krimml watervallen. Hier weer gewandeld en Babette had een mooie wandelstok gekregen. Ze liep als een stoomtrein omhoog. Naar beneden ging het wat moeizamer, het begon te regenen en hier hadden we ons niet op voorbereidt.

ECB_4263_resize

Hike2_resize

DSC01588_resize

DSC01592_resize

DSC01609_resize

Onze boerderij was erg gezellig. Iets van 5 kamers en ze hadden koeien, geiten, kippen, hond, poes en paarden. Elke dag even langs bij de geitjes en als hoogtepunt pony rijden.

190_resize

ECB_4160_resize

ECB_4169_resize

ECB_4250_resize

Babette vond het melken van de koeien erg interessant en zag dat melk oorspronkelijk van de koe komt.

DCIM101GOPROGOPR1717.

Als verjaardagscadeau had ik Cor een paraglide vlucht gegeven die hij in Oostenrijk zou verzegelen. Cor heeft een paar mooie foto’s kunnen maken met de GoPro.

DCIM101GOPROG0411650.

DCIM101GOPROG0401626.

ECB_4194_resize

ECB_4203_resize

Aangezien we hoog op de bergtoppen nog sneeuw zagen liggen hadden we beloofd de sneeuw op te zoeken. De Hintertuxer gletscher lag dichtbij en hebben daar een bezoekje aan gebracht. Bovenop de gletscher zaten we op 3,200m, lag er sneeuw en was het best koud.

DCIM101GOPROGOPR1705.

DSC01560_resize

ECB_4210_resize

ECB_4222_resize

Na het Zillertal doorgereden naar de laatste stop naar Filzmoos, waar ik goede herinneringen aan heb. Een paar keer met Alex & Hildegard heen geweest voor skivakantie en mijn eerste vakantie 19 jaar terug met Cor ook heen geweest. Het dorp is nog precies hetzelfde en ligt er prachtig bij. In de zomer is het echt een wandeldorp en voor kinderen hebben ze een stempelwandeling. Bij de VVV het boekje gehaald, het begin van de route was aangegeven en daarna was het zoeken naar 15 vogelhuisjes. Elk huisje had een andere stempel van een beestje. Ik heb Babette nog nooit zo snel de berg op zien lopen op zoek naar de huisjes. Het is een hele goede manier om kinderen te stimuleren om te wandelen. De tocht naar beneden ging veel langzamer en had ze weinig motivatie. Ze was ook al moe, 5km gewandeld en 350 hoogtemeters tot de laatste stempelpost, daarna was het nog weer evenveel naar beneden via een andere route.

Stempelwandeling_resize

224_resize

Het eindpunt is inzicht! De berghut met de laatste stempel.

235_resize

238_resize

DSC01627_resize

We sliepen weer op een boerderij. Hier hadden ze pony’s, kippen, konijnen en een varken. Het varken die we hammetje hadden genoemd was haar favoriet hier.

DSC01636_resize
ECB_4285_resize

ECB_4297_resize

ECB_4301_resize

Aan het einde van ons verblijf nog een wandeling gemaakt en op de berg gezeten en bloemetjes geplukt.

DCIM101GOPROGOPR1725.

274_resize

Voordat we afscheid namen van Filzmoos ging Babette nog even dag zeggen aan haar vriendje hammetje, het varkentje ging ze heel erg missen.

We zijn heel rustig gereden naar het vliegveld in München en een stop gemaakt aan de Chiemsee. In de avond de vlucht terug genomen naar Dubai.

ECB_4319_resize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.