De winter is weer begonnen!

De winter is weer begonnen!

Eind november zijn we weer met een groep gaan kamperen. Midden oktober begint iedereen in Dubai altijd een beetje nerveus te worden. Is de zomer dan eindelijk voorbij hoopt iedereen? En eind november konden we eindelijk een weekend met vrienden plannen om te gaan. Met dezelfde families met wie we naar Abu Dhabi waren geweest, wilden we nu gaan kamperen. Patrick en Christine hadden al kampeer plannen met nog weer 3 andere families. Wij konden daar mooi aanschuiven en uiteindelijk waren we de woestijn in gegaan met 8 families, eentje ging in de avond weer terug naar huis en bleven niet slapen. Het was weer super relaxed. Overdag om 2 uur bij het meeting point verzameld. Naar de rand van de woestijn gereden en langzaam achter elkaar aan van de weg afgereden. Patrick kent het gebied goed en wij een beetje. We hadden een hele mooie plek, en in de nacht bleef het gelukkig heel rustig. Nadat de tenten waren opgezet, klommen de kinderen gelijk de eerste duin op. Ze leven zich enorm uit in deze grote zandbak.

DCIM100GOPROGOPR1995.

DCIM100GOPROGOPR2001.

Glamping 1_resize

20151127-ECB_4798_resize

20151127-ECB_4803_resize  20151127-ECB_4805_resize

20151127-ECB_4808_resize

20151127-ECB_4811_resize

20151127-ECB_4816_resize

20151127-ECB_4821_resize

20151127-IMG_6348_resize

20151127-ECB_4837_resize

De avond heerlijk doorgebracht bij het kampvuur en de doordat we met 7 families waren we met in totaal 12 kinderen vermaakte iedereen zich goed. Kinderen allemaal in de leeftijd van 3 tot 12 en de oudsten vermaakte de jongsten. Heel vermakelijk om te zien. In de avond gingen de oudere kinderen met speciale UV-zaklampen op schorpioenen jacht. Met behulp van deze lamp, kan je ze zien.

IMG_6402

Er komen schorpioenen voor in de woestijn en deze hebben wij in het verleden nooit gezien. Sinds de vorige winter wel en we weten dat ze er altijd gezeten hebben. Vanaf nu dragen we alleen dichte schoenen of laarzen in de woestijn. Het is heel aantrekkelijk om met blote voeten door het zand te lopen, maar vanaf dit weekend doen we dat niet meer. De kinderen hadden wat schorpioenen gevonden en een nieuw plekje gegeven, verder weg van de tenten. Deze foto is gemaakt met de telefoon, in de avond. Geen super kwaliteit, maar je kan hem duidelijk zien. Een schorpioenen beet is heel erg pijnlijk en je moet direct naar het ziekenhuis voor speciale pijnstillers en observatie, mocht je er een allergische reactie tegen hebben. Voor kinderen kan het heel gevaarlijk zijn, afhankelijk van het type schorpioen.

Heerlijk geslapen, de temperatuur was perfect. De volgende ochtend wakker worden met dit uitzicht en een mooie zonsopgang is niet verkeerd. Heerlijk ontbeten en met de lunch waren we weer thuis van de minivakantie. Zo blijft een nachtje weg als dit altijd voelen.

20151128-IMG_6396_resize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.