SUPPEN (Stand Up Paddling) in de Filipijnen

SUPPEN (Stand Up Paddling) in de Filipijnen

Begin Januari zijn we 2 weken naar de Filipijnen geweest. Mijn moeder was er al 3 jaar niet geweest in verband met een gebroken pols, waardoor ze lastig kon vliegen. Nu mag ze weer van de dokter en is ze eerst midden December naar Dubai gevlogen om 2 weken bij ons te verblijven en samen kerst te vieren. Daarna met zijn alleen naar Manila gaan reizen, mijn moeder verblijft bij haar zus Lucy en Nita uit San Diego kwam ook. Cor, Babette en ik zijn na een paar dagen Manila een rondreis gaan maken en aan het einde van de rondreis zouden we mijn moeder en de rest van de familie weer zien. Toen ik klein was en naar de Filipijnen ging met mijn moeder ben ik altijd gaan logeren bij achternichtjes van me, de Gervasio familie. Hier heb ik hele goede herinneringen aan en sinds Facebook, heb ik weer contact met ze. Tricia woont in de US en kon helaas niet met ons afspreken, Jean en Ninik waren er wel en samen met Jean’s 3 zoons en Bing hun moeder zijn we een dag naar het Taal meer gegaan om te Stand Up Peddelen. Jean had alles geregeld en het was een superdag. Taal meer ligt ongeveer 1,5 uur rijden van Manila af en staat bekend om de Taal vulkaan die je goed vanaf de rand van het meer zien. Het is eigenlijk een vulkaan met een groot meer eromheen. We wilden niet toeristisch alleen naar de vulkaan kijken, maar samen iets actiefs doen. Jean had dit voorgesteld, en het leek ons een goed plan.

 

Samen met een gids/instructeur zijn we een een flink stuk gaan peddelen. In de ochtend 2 uur, daarna heerlijk gaan relaxen op de picnic plaats en lunchen. De kinderen waren snel grote vrienden van elkaar en hebben samen gespeeld in het meer, met modder zitten gooien en visjes gevangen. In de middag nog een keer met zijn alleen ruim een uur gepeddeld en Cor heeft tussendoor nog alleen een uur gepeddeld. In de middag was het flink zwaarder, omdat we al een beetje moe waren en omdat het meer waaide en daardoor het water niet meer helemaal glad was. De kinderen van Jean vonden het heel gezellig op de plank. Van Babette wisten we al dat ze het leuk vond. Het is een prachtige omgeving om verblijven op het meer. Vanaf de picnic plaats de lokale vissers goed kunnen observeren, tijdens het peddelen langs een dorpje gevaren en als afsluiter een mooie zonsondergang.

20160103-IMG_7444_resize

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20160103-IMG_7438_resize

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DCIM100GOPROGOPR2120.

20160103-ECB_5031_resize

20160103-ECB_5041_resize

20160103-ECB_5043_resize

DCIM100GOPROGOPR2126.

20160103-IMG_7442_resize

TAAL1_resize

20160103-ECB_5044_resize

20160103-ECB_5046_resize

20160103-ECB_5065_resize

20160103-ECB_5070_resize

20160103-ECB_5076_resize

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20160103-ECB_5081_resize

20160103-IMG_7464_resize

Het was een superdag en heel leuk om Jean, Ninik en Bing weer na 30 jaar te zien. Toen ik 11 was heb ik ze voor het laatst gezien. Daarna ben ik wel naar de Filipijnen geweest, maar toen woonden ze in Singapore. En tijdens mijn andere bezoeken lukte het helaas niet om met ze af te spreken. Nu gelukkig wel! ‘s avonds nog samen gegeten en daarna zijn wij weer bij ons hotel in Manila afgezet. Babette is helemaal gecrasht tijdens het eten. We hebben haar nog nooit zo moe gezien, opeens lag ze op Cor zijn schoot en lag ze vast te slapen. Als je nu aan Babette vraagt wat ze het leukste vond van de vakantie, dan zegt ze peddelen en spelen met Raoul, Pablo en Lucio. Lucio was de jongste van 2 en Pablo en Raoul waren 6 en 4, perfecte speelkameraadjes voor Babette!

Cor had zijn GoPro mee, maar helaas was er iets misgegaan met de instellingen en zijn veel foto’s mislukt. De instructeur Tono had gelukkig een camera bij zich en heeft veel foto’s vanaf de plank gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.