Traditionele stierenvechten in Fujairah

Traditionele stierenvechten in Fujairah

De eerste vrijdag van 2010 waren we van plan om uit te slapen en thuis te genieten van het mooie weer. We hadden de uitnodiging om met Hans en Priscilla mee de bergen in te gaan dus ook afgeslagen. Maar ja, vrijdag werden we zo vroeg wakker, en aangezien we toch erg vroeg naar bed waren gegaan, hadden we al een uitgeslapen gevoel. Dus konden we net zo goed ons bij Hans en Priscilla aansluiten. Dus snel gebeld en gelukkig waren ze nog niet weg.

Het was een mooie dag en we zijn door Wadi’s gereden die niet in de Off-Road explorer staan. Erg mooi en super rustig. Tijdens de tocht toch maar weer 2 mooie kampeerplekken gevonden, waar we later deze winter nog willen kamperen. Pas aan het einde van de dag kwam ik erachter dat ik toch wel mijn geheugenkaart meehad en heb een groot deel van de dag dus geen foto’s gemaakt. Helaas, maar deze foto’s houd ik nog wel tegoed van Priscilla.

De dag sloten we af in Fujairah bij het traditionele stierenvechten. Ik had al begrepen dat het stierenvechten hier een hele grote happening is en absoluut niet bloedig zoals in Spanje. Hier worden 2 stieren tegenover elkaar gezet in een arena. De ene stier probeert met zijn kop de andere weg te duwen en zodra een stier het voor bekeken houdt en wegloopt of geen weerstand meer biedt, heeft de ander gewonnen. Het is gewoon een spel, waarin de grootste macho stier wint. Af en toe is de wedstrijd al voorbij voordat de stieren kop aan kop staan. Dan is er eentje al bang of heeft er gewoon geen zin in. Game over voor de ene stier, game set and match voor de andere! Ook grappig om te zien is hoe al die locals achter een stier hangen om ‘m na de wedstrijd weer uit de arena te leiden. Zo’n stiertje breng je niet even onder controle met een paar man. Leuk is dat heel veel lokale mensen op dit wekelijkse evenement afkomen en je ziet er bijna geen westerlingen of vrouwen. Het is zeker de moeite waard om een keertje langs te gaan om de sfeer een beetje te proeven.

DSC_1054_resize

STIEREN_resize

DSC_1074_resize

DSC_1088_resize

One Reply to “Traditionele stierenvechten in Fujairah”

  1. gave fotos hoor!!!
    Ik loop zooo achter met mijn fotos, dat ik er nog niet aan toe ben hahahha, ik heb ze niet eens bekeken. 🙁

    bye bye zwaai zwaai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.