Nepal – deel 1: Kathmandu & Kathmandu Valley

Nepal – deel 1: Kathmandu & Kathmandu Valley

Afgelopen november zijn Cor en ik een weekje naar Nepal geweest.

Voor deze vakantie hebben wij gewoon heel gemakkelijk een vakantie pakket geboekt bij Air Arabia, vlucht Sharjah – Kathamandu, 3 nachten in een lux hotel in Kathmandu, binnenlandse vlucht naar Pokhara en 2 nachten in een luxe hotel in Pokhara. In het pakket zaten ook een aantal standaard excursies samen met een privé gids. Wel luxe dat het allemaal geregeld was, maar toch niet echt iets voor ons.  De volgende keer, gaan we gewoon weer zelf alles regelen.

Nepal is een erg arm land, en ten opzichte van India vond ik het er erg schoon. Kathmandu is een grote vieze stad, waar heel veel autootjes rondrijden (allemaal kleine Suzuki’s) en brommertjes. Als je aan komt vliegen, zie je prachtig de Himalaya liggen en zodra geland bent zie je de dikke gele waas over de stad hangen. Je ziet duidelijk in het straatbeeld aan de mensen dat gemengd land is met Indiase en Chinese invloeden. Bezienswaardigheden hebben met name met het hindoeïsme en boeddhisme te maken. De tempels zijn erg oud en van prachtig houtsnijwerk of heel erg kleurrijk (stupa’s). Elke god heeft zijn eigen tempel en veel souvenirtjes hebben ook met de goden te maken. Je ziet dus veel snuisterijen met Tara (god voor de vrouwen in het boeddhisme en ganesh (Hindoe god in de vorm van een olifant), etc.  Gelukkig ziet Nepal in, dat het zijn cultuurgoed zeer bijzonder is en bewaard moet blijven. Dit was met name zichtbaar in Bhaktapur. We hebben het oude centrum bezocht van Kathmandu, Patan en Bhaktapur. Alle 3 hebben een centraal plein (Durbar square), met diverse tempels.  Durbar square van Bhaktapur was verreweg het mooiste en staat ook op de Unesco lijst.

Tempels op Durbar square – Bhaktapur & Patan

DSC_0081_resize

NEPAL4_resize

DSC_0269_resize

NEPAL5_resize

Kathmandu – Durbar square

DSC_0044_resize a

NEPAL6_resize

DSC_0039_resize

Boudnath Stupa in Kathmandu

DSC_0004_resize

NEPAL7_resize

DSC_0005_resize

Hindu crematie plek – Pashupatinath

DSC_0094_resize

DSC04893_resize

NEPAL8_resize

DSC_0322_resize a En Nokia kom je overal tegen 🙂

Deze hut verkocht originele en nep Nokia’s naast elkaar. Altijd leuk om even te bekijken.

Na het zien van alle tempels, keken we uit naar ons bezoek aan Pokhara, waar we de bergen zouden kunnen zien. Pokhara zou meer in het teken staan van de bergen en heerlijk wandelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.