National Day

National Day

2 December is het National Day in de Emiraten en dit jaar bestaan ze 38 jaar. National Day is overdag met name een familiedag en gaat men de hele dag naar het park of het strand. De meest exotische luchten kwamen me ‘s ochtends al tegemoet toen ik aan het hardlopen was rondom Safa Park. s’ Avonds wordt het een ander verhaal. Dan gaan vele Emirati’s (met name jongeren) met hun versierde auto’s de straat op om een soort van competitie aan te gaan, wie de best versierde auto heeft, en welke auto het meest lawaai kan maken. Iedereen is flink uitgedost en auto’s zijn versierd in de kleuren van de nationale vlag en de diverse Sheikhs. Knetter druk is het ‘s avonds op de weg, maar het is prachtig om te observeren. We hebben een uur lang op de Beach Road bij stoplichten gestaan om het spektakel te bekijken.

DSC_0538_resize

CSC_0537

ND_resize

CSC_0540

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.